Salo 2004

Vihdin taekwondoseuran joukkue: Tatu Iivanainen (vas.), Erik Sandström, Teo Parjanen, Jeppe Aukio ja Aino Nopsanen. Otto Hinkkanen joutui lähtemään kisapaikalta aikaisemmin eikä ehtinyt kuvaan.

Taekwondokat kahmivat mitaleita

Salossa järjestetyistä kisoista tuotiin Vihtiin seitsemän mitalia

Salon Taekwondoseura järjesti lauantaina poomsen eli liikesarjojen ranking-kilpailut. Vihdin kuusi edustajaa – Otto Hinkkanen, Teo Parjanen, Jeppe Aukio, Erik Sandström, Aino Nopsanen ja Tatu Iivanainen – onnistuivat yli odotusten ja toivat kotiin kaksi kultaa, neljä hopeaa ja pronssin.

Ensimmäinen vihtiläissarja oli Aloittelijat ylemmät. Siinä Otto, Teo ja Jeppe näyttivät parasta osaamistaan kisojen suurimmassa sarjassa. Otto suoriutui kahdesta esiintymisestään pistein 45,1 sijoittuen 15. sijalle. Seuraavaksi tullut Salon Tommi Tikkanen jäi miltei pisteen päähän taakse. Oli vain muutamasta kymmenyksestä kiinni, ettei Otto ollut yhdestoista.

Teo näytti, mihin ahkeralla harjoittelulla pystyy ja otti itselleen viidennen sijan pistein 47,5. Neljänneksi sijoittunut Malmin Risto Alanko jäi vain 0,1 pisteen verran Teon edelle. Kuudenneksi tullut Rauman Sami Kiikola oli 0,3 pistettä jäljessä.

Tässä sarjassa paras vihtiläinen oli varman suorituksen tehnyt Jeppe, jonka 48,3 pistettä riittivät palkintopallin toiseksi korkeimpaan kohtaan eli hopeamitaliin. Tällä kertaa Herttoniemen Emmi Suuronen oli parempi, mutta jos kehitys jatkuu entiseen tahtiin, saattaa Jeppe hyvinkin kaapata seuraavissa kisoissa sarjan nimiinsä.

Ranking-kilpailijat hyvässä iskussa

Päivän ehdottomasti tiukin kamppailu käytiin poikien ranking-sarjassa. Siinä Erik taisteli Salon Retu Repon kanssa kultamitalista viimeiseen saakka. Vahvasti aloittanut Salon Jussi Tikkanen joutui toteamaan kokeneemmat kilpakumppaninsa itseään paremmiksi.

Kolmen kierroksen jälkeen tuloksia odoteltiin jännityksellä. Hetken kuluttua selvisi, että Erikin ja Retun pisteet olivat täsmälleen samat 72,2. Seurasi ratkaiseva neljäs kierros, joka oli edelleen niin tasainen, että oli hankala nostaa kumpaakaan pojista toista paremmaksi. Tuomarit ratkaisivat kuitenkin kisan Retun eduksi 0,1 pisteen turvin.

Erikille siis hopeaa ja tieto siitä, että seuraavissa kisoissa saattaa jo olla hänen vuoronsa voittaa. Hyvät uutiset eivät kuitenkaan loppuneet mitaliin: koska Erik ja Retu ovat selvästi sarjansa parhaat, lähtevät molemmat tammikuussa Osloon Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Naisten A-senioreiden ranking-sarjassa Suomea jo edellisissä PM-kisoissa edustanut Aino kilpaili paitsi sarjan voitosta, myös paikasta tammikuun edustusjoukkueeseen. Sarjan selvä ykkönen oli odotetusti Hausjärven Hanna Silvennoinen, mutta seuraavista sijoista käytiin kovaa kamppailua.

Lopulta Aino sijoittui kolmanneksi pistein 73,6 häviten vain 0,2 pistettä Espoo Hwarang Teamin Johanna Nukarille. Neljänneksi sijoittunut Jyväskylän Mukwanin Riitta Hurmerinta jäi 0,3 pistettä Ainon taakse, joten ratkaisu toisesta PM-kisapaikasta tehdään maajoukkueleirillä parin viikon kuluttua.

Miesten A-senioreiden rankingissa kahdet PM-kilpailut kokenut Tatu oli jo varmistanut paikkansa tammikuun edustustehtäviin. Pisteet 77,7 riittivätkin jättämään sarjassa toiseksi tulleen Malmin Timo Alangon peräti 4,4 pisteen päähän.

Menestystä ryhmäsarjoista

Parien ranking-sarjassa Vihdin kunniaa pitivät yllä Aino ja Tatu. Tällä kertaa korkein koroke jäi vain haaveeksi, mutta 49,7 pisteellä irtosi toinen sija. Kolmanneksi tulleet Lahti Hwangin Erik Aarnio ja Hausjärven Hanna Silvennoinen jäivät 0,4 pisteen päähän. Sarjan voittaneet Turun Budokwain Krista ja Jarkko Mäkinen olivat totuttuun tapaan aivan omaa luokkaansa.

Salossa kokeiltiin myös mahdollisia kolmen hengen PM-kisajoukkueita todellisessa kilpailutilanteessa. Aino yhdisti voimansa Hanna Silvennoisen ja Johanna Nukarin kanssa. Pisteet 49,1 eivät kuitenkaan riittäneet hopeamitalia pidemmälle, kun Tiina Salomaa-Hwangin, Inna Lindgrénin ja Krista Mäkisen muodostama joukkue vei voiton.

Miesten puolella Tatu lyöttäytyi yhteen Erik Aarnion ja Toni Germanon kanssa. Salon miehistä ei ollut vastusta, ja pisteet 50,2 riittivät selkeään sarjavoittoon. Nopeasti kasaan koottu tiimi onnistui yllättävän hyvin ja onkin todennäköinen kokoonpano myös PM-kisoissa.

Vihtiläisten osalta kisapäivä onnistui yli odotusten. Kaksi kulta- ja neljä hopeamitalia maustettuna yhdellä pronssisella olivat todella maittava yhdistelmä tuoda kotiin. Tämän lisäksi Erik ja Tatu ovat jo varmistaneet paikkansa tammikuun Pohjoismaiden mestaruuskisoissa ja Ainolla on hyvät mahdollisuudet päästä joukkueeseen mukaan.