Taekwondo sopii koko perheen yhteiseksi harrastukseksi – uusi harjoitusryhmä alkaa tammikuussa

7.1.2018

Taekwondo on Lassi (vas.), Katja, Leevi ja Mika Lahtisen yhteinen harrastus. Syksyllä Vihdin Taekwondoseuran harjoitukset siirtyivät uuteen hienoon saliin, Lankilaan avattuun Aura Light Areenaan.
Taekwondo on Lassi (vas.), Katja, Leevi ja Mika Lahtisen yhteinen harrastus. Syksyllä Vihdin Taekwondoseuran harjoitukset siirtyivät uuteen hienoon saliin, Lankilaan avattuun Aura Light Areenaan.
Seuraava taekwondon alkeiskurssi alkaa Vihdissä 22.1.2018. Kurssin ohjaajina toimivat Sanna Ovaska ja Tommi Luukkala.
Seuraava taekwondon alkeiskurssi alkaa Vihdissä 22.1.2018. Kurssin ohjaajina toimivat Sanna Ovaska ja Tommi Luukkala.

Taekwondo on erittäin monipuolinen harrastus, joka tarjoaa jokaiselle iästä ja aloituskunnosta riippumatta juuri sopivan haasteen.

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, joka tarjoaa harrastajalleen monipuolista liikuntaa.

- Laji sopii loistavasti esimerkiksi kunnon, liikkuvuuden, koordinaation ja itsepuolustustaitojen kehittämiseen. Kaiken kaikkiaan taekwondo on osa-alueineen ja tekniikoineen niin monipuolinen laji, että sen harrastamisesta voi nauttia lukemattomin eri tavoin, Vihdin Taekwondoseuran puheenjohtaja Riikka Itäranta korostaa.

Taekwondo-harrastaja pystyy räätälöimään lajista itselleen juuri sellaisen harrastuksen kuin haluaa, oli tavoitteena oman kunnon kehittäminen, itsepuolustustaitojen opetteleminen tai kilpailumenestys.

- Jo pelkästään taito kaatua oikeaoppisesti ja turvallisesti on eduksi liukkailla talvikeleillä ja siten yksi mahdollinen tavoite. Lapsilla laji kehittää monipuolisten liikuntataitojen lisäksi muun muassa keskittymiskykyä sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Nuorimmat harrastajat seurassamme ovat 7-vuotiaita, varttuneimmat yli 60-vuotiaita. Tämä on erinomainen osoitus lajin sopivuudesta kenelle tahansa iästä tai aiemmista liikuntatottumuksista riippumatta, Vihdin Taekwondoseuran puheenjohtaja Riikka Itäranta kertoo.

Vihdissä taekwondoa on harrastettu vuodesta 1991 lähtien. Yli 25-vuotisen historiansa aikana Vihdin Taekwondoseuran harrastajista on kasvanut lukuisia mustia vöitä, kansallisen ja kansainvälisen tason kilpailijoita sekä arvostettuja tuomareita. Harrastajia seurassa on kaikkiaan noin 150.

 

Monen vihtiläisperheen yhteinen harrastus

 

Vihdin Taekwondoseurassa eri-ikäiset harrastajat voivat harjoitella yhtä aikaa. Laji sopiikin hyvin esimerkiksi koko perheen yhteiseksi liikuntaharrastukseksi.

- Perheenjäsenet voivat osallistua samoihin harjoituksiin, mutta edetä kukin itselleen sopivaan tahtiin kohti omia tavoitteitaan, liittyivät ne sitten vyöarvoihin, johonkin tekniikkaan tai osa-alueeseen tai kilpailumenestykseen. Useinhan vanhempien roolina on kuljettaa jälkikasvuaan harrastuksiin ja keksiä treenien ajaksi itselleen muuta tekemistä. Taekwondossa he voivat tulla itsekin mukaan harjoituksiin ja kuntoilla sekä kehittyä samalla itsekin, Itäranta sanoo.

Yksi Vihdin Taekwondoseurassa harrastavista kokonaisista perheistä on Lahtisen perhe. Sekä vanhemmat Katja ja Mika että pojat Lassi ja Leevi osallistuvat kaikki samoihin harjoituksiin.

- Taekwondo on siitä kiva laji, että ei ole yläikärajaa, milloin sen voisi aloittaa. Kivaa on myös itsensä haastaminen – ainoa, ketä vastaan kilpailet, olet sinä itse. On hienoa huomata itsessään kehitystä, sinisellä vyöllä taekwondoa harrastava Katja Lahtinen kertoo.

- Aikuisen näkökulmasta yksi parhaista asioista on myös se, että vaikka takana olisi kuinka huono päivä tahansa, paha olo häviää aina salilla. Tekemiseen pitää keskittyä, jolloin muut ajatukset ja huolet jäävät sivuun. Myös se, että ohjaajat ottavat meidät huomioon yksilöinä, on hienoa. Jos jollakin osa-alueella on haasteita, etsitään niiden juttujen tekemiseen vaihtoehtoinen tapa, Lahtinen lisää.

Yhteinen harrastus helpottaa arkikiireitä myös siten, että koko perhe pystyy liikkumaan samalla kuljetuksella. Lisäksi porukalla treenaaminen tarjoaa lisäksi kaikkia kiinnostavan keskustelunaiheen.

- Pojat tykkäävät käydä treeneissä, kun he ovat huomanneet siitä olevan apua muissakin harrastuksia sekä saatuaan salilta uusia kavereita. He myös nauttivat, kun saavat neuvoa meitä huonomuistisia vanhempia liikkeissä ja komennoissa, Katja Lahtinen naurahtaa.

- Se, että tätä tehdään perheenä, on tosi hieno juttu, meidän juttu, Lahtinen painottaa.

 

Uusi taekwondon alkeiskurssi alkaa tammikuussa

 

Taekwondoharrastus aloitetaan alkeiskurssilta, joita Vihdin Taekwondoseura järjestää kahdesti vuodessa. Seuraava kurssi käynnistyy maanantaina 22.1.2018.

- Taekwondo on mukava ja edullinen liikuntaharrastus vaikka koko perheelle. Kunnon lisäksi laji kehittää itsekuria, käytöstä, kunnioitusta ja ohjaa kohti terveellisiä elämäntapoja. Nämä kaikki ovat myös arvoja, joihin seuramme toiminta pohjautuu, toteaa Tommi Luukkala, joka toimii tammikuussa alkavan alkeiskurssin ohjaajana yhdessä Sanna Ovaskan kanssa.

Kurssi alkaa lajiesittelyllä ja harjoituksilla. Ryhmään voi liittyä myöhemminkin, vaikkei ensimmäiselle kerralla mukaan ehtisikään.

- Mukaan voi hyvin tulla myöhemminkin tammikuun aikana. Alkeiskurssin harjoituksia on kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin, Luukkala toteaa ja kannustaa kaikkia taekwondosta kiinnostuneita ottamaan verkkarit mukaansa lajiesittelyyn ja tulemaan kokeilemaan lajia.

 

>>ILMOITTAUDU ALKEISKURSSILLE