Eppu poomse 2007

Erik Sandström palasi taekwondon liikesarjakisan huipulle

Vihdin Taekwondoseuran Erik Sandström näytti kyntensä lokakuun viimeisenä sunnuntaina Lahdessa käydyssä taekwondon liikesarjojen oli poomsen SM-liigan ensimmäisessä osakilpailussa. Kaksi vuotta kilpailuista taukoa pitänyt, entinen maajoukkue-edustaja Sandström palasi suoraan palkintopallin toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

Liikesarjakilpailussa suorituksia arvioi kolme tuomaria, joista jokainen antaa pisteitä väliltä 0,0-10,0. Tuomareiden pisteistä lasketaan keskiarvo, jonka perusteella kilpailijoita karsitaan ennen seuraavaan kierrosta.

Kaikkiaan kisassa käydään kolme kierrosta, joista ensimmäisellä kahdella karsitaan finaalikierrokselle osallistujat. Karsintakierrosten liikesarjat on arvottu kyseisen sarjan listasta. Finaalissa jokainen kilpailija suorittaa kaksi itse valitsemaansa liikesarjaa, ja näistä saadut pisteet lasketaan yhteen sijoituksia selvittäessä.

Erik Sandström osallistui miesten senior 1 -sarjaan, jonka kilpailijat ovat iältään 19-30-vuotiaita.

Ensimmäisellä kierroksella Sandström saavutti pisteet 8,23 jättäen suurimman osan kahdeksasta kilpailijastaan kirkkaasti taakseen. Samoihin pistelukemiin pääsi Turun Budokwain Ville Lehtinen ja kierroksen parhaasta tuloksesta vastasi pistein 8,50 saman seuran Heikki Liukkonen, joka on tällä hetkellä Etelä-Koreassa lajin MM-kisoissa.

Toisella kierroksella Liukkonen pääsi samoihin pisteisiin kuin ensimmäisellä kierroksella. Erik Sandström paransi suoritustaan saaden 8,30 pistettä. Ville Lehtisestä ei ollut enää vastusta, vaan hän sai vain 8,17 pistettä.

Finaalissa Liukkonen jatkoi menoaan pistein 8,53 ja 8,60 eli yhteensä 17,13. Vihdin Sandström saavutti pisteet 8,23 ja 8,20, joiden summa 16,43 riitti selvästi toiseen sijaan. Budokwain Lehtinen sai vain 16,13 pistettä, mutta yllättäen hänen kanssaan tasapisteisiin nousi Mikkelin Juhani Liljanko, joka oli uusintakierroksella parempi sijoittuen lopulta kolmanneksi.

Erik Sandströmin hieno toinen sija lupaa hyvää alkaneelle SM-liigakaudelle. Kahden vuoden kilpailutauon jälkeenkin Sandström oli selvästi hyvässä kisakunnossa, joka toivottavasti paranee vielä kauden edetessä Kokemäen ja Kouvolan kautta toukokuussa Turussa käytävää liigafinaalia kohti.