Hausjärvi 2004

Nuorten sarjan mitalistit: pronssia Salla Vienonen (vas.), Hausjärvi; kultaa Erik Sandström, Vihti; hopeaa Bagher Zand, Malmi.

Vihtiläistaekwondokat jälleen voitokkaita

Hausjärven kisoista tuotiin kaksi sarjavoittoa ja kaksi muuta mitalia

Lauantaina kilpailtiin Oitin yläasteella Hausjärven kunnan avoimet mestaruuskilpailut. Liikesarjakilpailuun osallistui kuusi vihtiläistä.

Ensimmäisenä esiintymään pääsi Erik Sandström värivöisten nuorten (14–17 v.) sarjassa. Erik otti heti ensimmäisellä kierroksella kisan hallintaansa saaden varmasta suorituksestaan pisteet 23,1. Kahdeksan kilpailijan sarjassa Vihdin poikaa lähimmäksi pääsi Malmin Bagher Zand pistein 22,3.

Erikin vauhti ei hiipunut toisellakaan kierroksella, josta hän sai pisteet 22,5. Kovasta yrityksestä huolimatta muut eivät saaneet häntä kiinni, joten Erik otti Hausjärven kunnan mestaruuden yhteispistein 45,6. Toiseksi tullut Bagher Zand jäi 1,7 pisteen päähän.

Toinen mestaruus

Seuraavaksi vuorossa oli parisarja, jossa Vihtiä edustivat Aino Nopsanen ja Tatu Iivanainen. 14 parin sarja oli kilpailun toiseksi suurin. Aino ja Tatu jatkoivat Erikin viitoittamalla tiellä saaden ensimmäisellä kierroksella pisteet 24,3. Pahimmiksi uhkiksi nousivat Hausjärven Hanna Silvennoinen ja Heikki Järvinen pistein 24,1.

Toisella kierroksella kakkossijalle nousivat Lahden Regina Rautiainen ja Erik Aarnio saaden loppupisteikseen 47,7. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon, joka tuli vihtiläisparille pistein 48,5.

Koko joukkue kehittynyt

Viimeisistä kahdesta sarjasta ei Vihtiin enää voittoja tullut, mutta mitalit kuitenkin. Hausjärven kisojen suurin sarja oli 18-25-vuotiaat värivyöt. Peräti 15 kilpailijan joukossa oli neljä vihtiläistä. Kaikki olivat kehittyneet selvästi kevään kilpailuista, ja vihtiläiset ottivatkin haltuunsa kärkisijoja.

Parhaiten sijoittui Aino Nopsanen, jonka pisteet 23,7 ja 23,7 riittivät pronssimitaliin. Heti perässä seurasi Teo Parjanen kokonaispistein 46,3 jättäen jälkeensä kolmannen vihtiläisen, Niko Järvisen. Myös Niko suoriutui hyvin saaden lopputuloksekseen 45,7.

Meneillään olevan asepalveluksen vuoksi harjoitteluajan vähyydestä kärsivä Otto Hinkkanen näytti, että intissäkin voi kehittyä. Kokonaispisteet toivat Riihimäen Tommi Loukkaan kanssa tasapisteissä kymmenennen sijan Vihtiin.

Jatkoa seuraa ensi kuussa

Vihtiläisistä oli jäljellä vielä Tatu Iivanainen sarjassa mustavöiset miehet. Kuuden hengen yhdistelmäsarjassa kilpailu oli odotetusti kovaa. Voittajaksi selviytyi Turun Jarkko Mäkinen pistein 80,0. Tatu sijoittui toiseksi 76,6:n pisteen voimin.

Hyvin menneen kisan jälkeen on hyvä alkaa valmistautua syksyn kovimpaan koitokseen, lokakuussa Turussa järjestettävään Finnish Open Technicaliin. Kilpailijoita on ilmoittautunut jo useasta maasta. Vihdin joukkue tulee olemaan entistä suurempi, kun yksi kilpailijoista on toipunut flunssasta. Mahdollisesti esiintymisalueella nähdään myös uusia naamoja.