Loviisa 2004

Taekwondokoille roimasti mitaleita Loviisasta

Vihdin taekwondokat osallistuivat Loviisan taekwondokilpailuihin viime viikonloppuna sekä ottelusarjoihin että liikesarjoihin. Kokonaisuudessaan kilpailuissa oli yli 250 osanottajaa.

Otteluihin osallistui 6 vihtiläistä, Tiina Eskuri (-55kg), Tommi Eskuri (-73kg), Laura Pääkkönen (-55kg), Henri Peltoniemi (-52kg), Robin Peltoniemi (-40kg) sekä Jenna Jantunen (-38kg).

Jenna, joka otteli ilvessarjoissa (alle 14v.) aloitti ottelunsa Sanna Leivosta vastaan, joka tuli Lohjalta. Tytöt ottelivat vauhdikkaasti, ja Jenna oli etevämpi pistein 3-1. Näinollen Jenna eteni aina finaaliin asti. Siellä vastaan asettui Jyväskylän Maria Heikkinen. Ottelu oli tasainen, ja lopussa Maria sai repäistyä parin pisteen etumatkan, ja tällä kertaa Jenna jäi hopealle pistein 3-5.

Myös Robin otteli ilvessarjoissa ja sai vastaansa alkukierroksella Espoon Bruno Aminoffin. Ottelu oli loppuun asti tiukka, ja Robin sai pidettä parin pisteen johtonsa loppusummeriin asti. Robin täten voitti ottelun 10-8, ja eteni semifinaaliin. Siellä vastassa oli toinen lohjalainen, Joel Mansokoski. Joel repäisi heti alussa muutaman pisteen etumatkan, ja vaikka ottelun jälkimmäinen puolisko olikin tasainen, päättyi se Joelin 2-8 voittoon. Robinille kuitenkin hienosti pronssia.

Aloittelijasarjoissa (A2, ei pääkontaktia) Vihtiä edusti Henri, joka kohtasi semifinaalissa Sami Ahon, Jyväskylästä. Jyväskyläläinen oli tällä kertaa askeleen edellä, ja voittikin ottelun pistein 2-8. Henrille kuitenkin pronssia suorituksestaan.

Myös Laura otteli aloittelijasarjoissa (A1, pääkontakti sallittu) ja kohtasi finaalissaan porilaisen Saara Vennon. Laura hallitsi ottelua selvästi, ja ottikin selkeän 3-0 voiton. Näinollen Lauralle kultaa omasta sarjastaan.

Rankingsarjoissa Tiina ja Tommi hioivat kuntoaan tuleviin nuorten MM-kilpailuihin, jotka pidetään kesällä Koreassa. Tiina kohtasi oman sarjansa finaalissa Satu Jukaraisen Mikkelistä, eikä jättänyt mitään arvailujen varaan. Kovalla asenteella otellut Tiina otti selkeän voiton pistein 23-2, ja voitti siis sarjansa.

Tommi puolestaan voitti semifinaalissaan Espoon Atte Rissasen selkeästi 4-0, ja kohtasi finaalissa toisen MM-kilpailuihin lähtevän ottelija, Turun Shimal Youssifin. Ottelu oli odotetustikin tasainen, ja lopulta Tommi otti voiton pistein 10-8.

Poomse- eli liikesarjakilpailuun osallistui niin ikään kuusi vihtiläistä: Tatu Iivanainen ja Risto Matikainen miesten A-senioreiden rankingsarjaan, Teo Parjanen ja Erik Sandström poikien rankingsarjaan sekä Niko Järvinen ja Otto Hinkkanen sini- ja punavöisiin aloittelijoihin.

Heti kilpailun toisena sarjana käytiin miesten A-seniorit. Sarja oli odotetun kovatasoinen, eivätkä kilpailijoiden piste-erot olleet suuret. Tatu aloitti sarjansa pistein 25,5 saavuttaen johtoaseman, joka säilyi toisen kierroksen pisteillä 25,4 ja finaalipisteillä 25,0 loppuun asti. Yhteispisteet 75,9 toivat siis kultamitalin.

Myös Risto suoritti tasaisen sarjan, mutta kierrospisteet 23,7 ja 23,7 eivät riittäneet aivan finaaliin asti, vaan Riston lopputulokseksi muodostui kuudes sija.

Myöhemmin aamupäivällä poikien rankingsarjassa oli kova kilpailu kahden vihtiläisen kesken. Teo suoriutui ensimmäisestä poomsestaan vahvasti pistein 21,6. Loppukierroksilta pisteet 21,5 ja 21,0 oikeuttivat pronssimitaliin.

Samassa sarjassa Erik aloitti pisteillä 21,2. Liekö Teon menestys ollut kannustinkivenä, mutta Erik kasvatti pisteensä toisella kierroksella 21,3:een ja finaalissa vielä 21,5:een. Loppupisteet 64,0 eivät aivan riittäneet kolmanteen sijaan: Teo johti vielä 0,1 pisteellä. Erikille kuitenkin neljäs sija.

Iltapäivällä monen tunnin odotuksen jälkeen oli vuorossa sinisten ja punaisten aloittelijoiden sarja. Vihtiläisleirissä tämä sarja tuotti melkoista jännitystä, sillä Niko oli ensimmäisen kierroksen jälkeen pisteillään 24,1 jaetulla toisella sijalla. Toisella kierroksella Niko ei yltänyt aivan yhtä hyvään suoritukseen, mutta pisteet 23,9 kasvattivat yhteispisteet 48,0:aan. Sarjan kärki oli hyvin lähellä toisiaan, ja hetken kuluttua selvisi, että Niko oli pisteissä kolmas. Kuitenkin pisteiden perusteella toisena oli kaksi kilpailijaa, ja koska jaettuja sijoja ei tunneta, Nikon oli upeista suorituksista huolimatta tyytyminen neljänteen sijaan. Voittajaan oli matkaa vain 0,6 pistettä ja seuraava hengitti niskaan 0,1 pisteen päässä.

Samassa sarjassa kilpaili myös Otto Hinkkanen. Hän suoritti ensimmäisen poomsensa pistein 22,4 ja paransi toisella kierroksella saaden pisteet 22,8. Yhteispisteet 45,2 riittivät harvinaisen suuressa 13 kilpailijan sarjassa 11. sijaan.

Kilpailun jälkeen vihtiläiset saattoivat lähteä kotiin hyvillä mielin; olihan laukuissa yhteensä yhdeksän mitalia, joista viisi oli merkkinä sarjavoitoista.